Oodi juuressesongille: punajuuri-omenasosekeitto


















Hei! Punajuuri-omenasosekeitto on helppo ja kaunis juureskeitto, johon saa hyvin hyödynnettyä omenoitakin kuuman omenasesongin jälkimainingeissa. Omenat ja porkkanat on kätevä säilöä paloiteltuina pakkaseen, josta niitä on helppo ropsauttaa suoraan jäisinä mm. keittoihin. Resepti on mukailtu ja helpotettu versio Sopat!-keittokirjasta löytyvästä reseptistä. Lopputuloksena on miedonmakuinen keitto, joka upposi yllättävän hyvin jopa kronkeliin pikkuväkeen.

Punajuuri-omenasosekeitto

1 litra kasvislientä (slarvina suoraan kuutiosta)
n. 600 g punajuurta
n. 200 g perunoita
n. 100 g porkkanapaloja
n. 100g sipulia
n. 150 g omenaa
1,5 rkl sitruunamehua
1 dl smetanaa

Keitä paloitellut ainekset pehmeiksi kasvisliemessä. Lisää smetana ja soseuta. Nauti leivän kera.

Kommentit

  1. Vaikuttaa hyvältä arkiruokavaihtoehdolta, pitää joskus kokeilla. Kiva kuulla, että on lapsillekin maistunut - ehkä siis meilläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin postaukseenkin laittaa että hyvä arkikeitto. Olin todella yllättynyt kun todella kronkeli nelivuotias söi annoksensa kokonaan ja 8-vuotias otti kaksi kertaa lisääkin. Mieto maku taisi olla valttia. :)

      Poista
  2. Vautsi, enpä olisi ihan ensimmäisenä osannut yhdistää punajuurta ja omenaa keskenään. Pitääpä laittaa keitto-ohje muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätttävän hyvin tuntuvat sopivan yhteen. Kannattaa kokeilla joskus. :)

      Poista
  3. Tuollainen on ihan mun herkkua: Saan silloin tällöin ystävällä. Mutta vaatinee sauvasekoittimen, jollaista en omista, kun tytär vei omansa mennessään;) Menen perjantai-iltana pöytään, jossa tuota just voi olla alkukeittona...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauvasekoitin on tosiaan tällaisen sosekeiton valmistuksessa superkätevä. Itse en ollut aiemmin tainnut syödä punajuurikeittoa ja olin positiivisesti yllättynyt. Nautitaan juuressesongista. :)

      Poista
  4. Onpa kiva idea, kiitos ideasta. Olenkin harmitellut etten osaa hyödyntää juureksia ihan täysin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä yllättävän herkullista. Viimeisen keittoannoksen saanut perheenjäsen aiheutti jopa lievää kateutta. Seuraavaksi ajattelin kokeilla rohkeasti lanttukeittoa. :)

      Poista
  5. Keittoja pitäisi laitella enemmän. Jostain syystä suhtaudun muuhun kuin tomaattisoppaan nahkeasti, vaikka keitto olisi oiva keino laventaa samana junnaavaa ruokalistaa. Täytyy varmaan vain kääriä hihat ja ruveta kokeilemaan kunnolla. Uu, tee muuten joskus joku koontipostaus suosikkikeittokirjoistasi! Kiinnostais! (Rakkaat juurekset -kirjasta saa muuten lisävinkkejä näiden syys- ja talvikauden sesonkiherkkujen hyödyntämiseen!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas puolestani olen vähän liiankin tykästynyt soppiin, muu perhe toivoo kiinteämpääkin sapuskaa (kasvispihvit kovasti suunnitteilla). Tuo Rakkaat juurekset-kirja kiinnostaa, pitääpä metsästää kirjastosta. Kiitos vinkistä! Postaus suosikkikeittokirjoista olisikin hauska idea, pitääpä toteuttaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit